Pages

Followers

Thursday, June 2, 2011

Simbol Illuminati dalam Ringgit Malaysia

Assalamualaikum smua...
Kali ini saya mau kongsi tentang duit ringgit Malaysia(RM).. sama ada betul atau kebetulan, yg itu wallahu'Alam.. jika anda tengok betul2 dlm duit kertas RM terdapat symbol ILLuminati.. betul ker?? Baiklah mari kita kaji sama—sama.. 

Pertama scaly ayok kita check apa ade pd duit RM kita,cuba lihat duit RM50, 10, 1 ringgit yg bertanda tuh..

Apa yg ditanda dgn dakwat merah tuh adalah seekor Kijang Tapi btool ker itu seekor kijang??


Apa yg ditanda dgn dakwat merah tuh adalah seekor KijangTapi btool ker itu seekor kijang??


Perkara aneh disini ialah kerana ciri Fizikal kijang adalah berekor PENDEK!!! Sebenarnya haiwan diatas adalah symbol seekor ANJIING!!!

berikut adalah salah satu contoh gambar seekor kijang!!! (lambing Kelantan)Dlm logo tersebut terdapat sombol Matahari & Bulan, btool kn???Dalam logo tersebut itu pula terdapat simbol matahari dan bulan.
Untuk makluman semua,bulan dan matahari merupakan sembahan masyarakat pada zaman dahulu, ataupun lebih dikenali masyarakat yang menganut agama pagan(menyembah alam). Masyarakat Mesir Purba telah dicatatkan menyembah matahari sebagai tuhan yang dikenali sebagai Amon-Re
(Tuhan Matahari bermata satu). 

Catatan ini sering ditemui melalui ukiran pada makam Firaun dan Pyramid
Manakala anjing itu pula kelihatan sperti PharaohDog/Pharaoh Hound yang merupakan lambang kepada Mesir Kuno. Lambang anjing pada masyarakat mesir kuno juga melambangkan Dewa Anubis. Lambang ini sememangnya salah satu simbol identiti bagi pergerakanFreemason.

Adakah satu kebetulan atau sesuatu yang memang telah ditetapkan? 
Lu piki lar sendri... hehehe

Saya periksa laman web BNM. Bank Negara tertubuh di bawah Ordinan Bank Negara Malaya 1958. Saya pun rasa Bank Negara dibawah Kerajaan. Dia tulis situ, Bank Negara Malaysia ialah sebuah bank pusat/induk untuk Malaysia. Tapi dekat laman web BNM tak ada pulak tunjukkan Carta Organisasi. Tak ada pun tunjuk bawah Kerajaan ke Kementerian mana ke. Jadi siapa sebenarnya pemilik Bank Negara?


Bank Negara ni GLC ke? Syarikat berkaitan kerajaan ke? Antara tugas Bank Negara dinyatakan di situ, menasihat Kerajaan dan mempengaruhi suasana kredit negara. Mengapa dia yang menasihat Kerajaan? Mesti handal orangnya.


discover punya discover,...discover...discover!!!


saya telah terbaca satu artikel

Pada tahun 1958, siapa cerdik pandai Malaysia yang layak menasihat Kerajaan dalam suasana baru Merdeka? Jadi saya pun periksa siapa Gabenor pertama Bank Negara? Ok, Tan Sri W H Wilcock.Saya tak hairan lah tentang ini, memang ramai bekas Penjajah kita yang masih membantu kita semasa kita baru lepas merdeka.
Cumanya persoalan saya, Bank Negara Malaysia ini di bawah siapa? Masih belum terjawab dari Laman Web Bank Negara sendiri. Bank Negara Malaysia ada 2 pejabat di luar negara, 1 di US dan 1 lagi di UK. Saya juga pernah terbaca tentang satu artikel tentang kaitan satu pergerakan dengan bank negara malaysia.Saya risau maklumat yang saya dapat ini satu fitnah jahat terhadap Bank Negara kita. Jadi saya harap kesalahan maklumat saya ini ditegur dan diperbetulkan.


No comments:

Post a Comment